28/05/10 11:32

Прирачник за Кариера - PDF


Една од најдобрите дефиниции за кариера вели дека кариерата е креирање на вредност преку посветеност на вашата страст и експертиза низ времето, правење историја, односно ваша приказна. Тоа значи дека не може да копирате кариера од некој друг, не може да прочитате упатство и по тоа да се водите на патот кон вашата кариера и успех. Има многу фактори од кои зависи кариерата, но најважен е личната посветеност.


Во овој прирачник можете да дознаете повеќе за:

 • Кариера
 • Планирање на кариера
 • Вештини
 • Компетенција
 • Планирање
 • Личен План на Развој
 • Десет совети за кариера
 • Активности за барање работа
 • чекори при барање работа
 • портфолио за вашата кариера
 • БИОГРАФИЈА
 • писмо за намери
 • Препораки
 • Историја на процесот на интервјуирање
 • Корисни интерперсонални прашања
 • Реални проблеми при барање на работа
 • Акционен план


Публикацијата бесплатнo преземете ја тука:


кликнете за преземање

Подготвено од http://www.globalhr.mk/

     
Најави се
Е-маил:
Лозинка:
Заборавена Лозинка?
Најнови вести
okno.mk
Добри совети